RMK Soontaga Metsamaja
baltisuvi.ee

Teade just nüüd
Can't fetch from api.neurotolge.ee

RMK Soontaga Metsamaja

Copy share link
4.8 (48 reviews)
Soontaga, 68617 Valga County, Estonia

Accomodation

Matkamees Tõnu Jürgenson soovitab: Soontaga metsamaja
Soontaga metsamaja on üks sobivaimaid paiku puhkamiseks inimesele, kes soovib nautida vaikust, lugeda raamatut, ning õhtul tunda mõnu leilist ja jahedast järveveest.
Kui, aga lugemisest ja saunatamisest üksi ei piisa, siis on võimalus teha kaitsealal väike jalutuskäik mööda märgistatud matkarada, mis viib teid Väikese-Emajõe kaldani. Aega selleks võiks varuda 1,5h. Jalutada võiks ka väljaspool märgistatud matkarada, aga seda kas üksinda või kahe kuni kolmekesi, sest siinne mets võib pakkuda mõningaidki üllatusi.
 [...]Matkamees Tõnu Jürgenson soovitab: Soontaga metsamaja
Soontaga metsamaja on üks sobivaimaid paiku puhkamiseks inimesele, kes soovib nautida vaikust, lugeda raamatut, ning õhtul tunda mõnu leilist ja jahedast järveveest.
Kui, aga lugemisest ja saunatamisest üksi ei piisa, siis on võimalus teha kaitsealal väike jalutuskäik mööda märgistatud matkarada, mis viib teid Väikese-Emajõe kaldani. Aega selleks võiks varuda 1,5h. Jalutada võiks ka väljaspool märgistatud matkarada, aga seda kas üksinda või kahe kuni kolmekesi, sest siinne mets võib pakkuda mõningaidki üllatusi. Seda juhul, kui suudate vaikselt liikuda. Maastik on kergesti läbitav ja valdavalt kogu aasta kuivemapoolne. Olles valdavalt mitte eriti tihe ja valguserohke okaspuumets, mis on lainjal maastikul, pakub see silmale vägagi nauditavat pilti. Rännakule tasuks kindlasti kaasa võtta binokkel.
Omamoodi toredaks ajaks siin võib pidada sügist, mis pakub kindlasti suurt rõõmu seenesõpradele.
Tegelikult on üsna tore rentida seenekoriluseks metsamaja koos saunaga. Päeval korjate seeni, pärastlõunal kupatate need lõkkel või pliidil ära ja õhtuks jõuate mõne vahva seeneroagi toidukorra juurde valmistada.
Väga maitsev on näiteks sütel röstitud puravik või kukeseen. Lõikate seene õhukesteks viiludeks, maitsestate soola ja tšilli pipraga ja panete mõneks minutiks restiga süte kohale. Selline suutäis ei jäta isegi neid külmaks, kes muidu seeni ei pea millekski.
Seeneliikide rohkus metsa all on täiesti üllatav, siin ei maksa millegi üle üllatuda, aga selle avastamise jätame juba teie hooleks, liiga palju ei taha ette vihjata.
Soontaga looduskaitseala on kindlasti linnuhuvilistele põnev paik, kuna siin võib kohata musta toonekurge, kalakotkast ja õhtuti händkakku. Seega hoidke alati väike binokkel käe ulatuses.
Siin Soontaga metsamaja juures ongi aset leidnud minu elu kõige põnevam kotkakogemus , millise kordumisest ei julge enam unistadagi, sest see oli sedavõrd vahetu, ehmatav ja ainulaadne.
Kunagi aastaid tagasi kevadisel ajal tulime sõpradega siia majakesse nädalavahetust veetma. Kuna tavaliselt ärkan mina teistest varem, siis otsustasin teisi mitte segada ja oma igahommikuse kohvirituaali läbi viia väljas. Kodust olin kaasa võtnud kokkupandava tugitooli mille seadsin terrassi järvepoolsele küljele üles. Kohvitass käes ja raamat põlvedel nautisin hommikut. Täpselt siis kui olin esimese peatükiga ühele poole saanud ja tõstsin silmad järvele sööstis vahetult minu ette, umbes meetri-pooleteise kaugusele vette kalakotkas ja haaras oma hommikueine küüniste vahele. Raamat lendas põlvedelt ja kuum kohv loksus sülle, ehmatus oli võimas. Mul võttis tükk aega enne kui suutsin rahuneda, sest nii lähedalt näha kotkast kala püüdmas on üsnagi erutav ja ärevust tekitav kogemus.
Vahest tasub hommikuti unetu olla, võib nii mõndagi tavatut kogeda.
Mis aga puudutab inimlikku kalapüügi huvi, siis maja juures olev paisvärv ei hiilga just eriti kalarohkusega. Kellel ikka on soov mõni kala saada, peab sammud seadma Väikese-Emajõe kaldale.
Paisjärvest väljavoolava oja kaldal teiselpool silda asuvad vanad kivivaremed, nende lähedalt leiate allika, mis annab suurepärase maitsega värsket vett. Maja juurest sinna on jalutada umbes 150m.
www.loodusegakoos.ee